Koolhydraatarm dieet: meer informatie

De meeste mensen zeggen dat koolhydraten de dik makers waardoor er wordt aangekomen, maar dit is niet helemaal juist. Het menselijke lichaam haalt energie uit voedingsmiddelen die worden geconsumeerd en dan maakt het niet uit of dit nu koolhydraten, vetten of eiwitten zijn. Als het om koolhydraten gaat is het wel enorm belangrijk om te kijken dat de juiste koolhydraten geconsumeerd worden, want sommige koolhydraten hebben een grote invloed op het vethormoon insuline en zorgen voor een honger gevoel.

Door de juiste koolhydraten te consumeren kan er al gewichtsafname optreden en kan er dus daadwerkelijk afgevallen worden. De belangrijkste energiebron waar voor het menselijke lichaam energie uit haalt zijn koolhydraten. Een koolhydraat is een voedingsstof en een goede energiebron voor het menselijke lichaam bestaat uit meerdere soorten suikers en zetmeel. Koolhydraten zijn er in twee soorten te vinden, namelijk de enkelvoudige en de complexe koolhydraten. De enkelvoudige koolhydraten zitten in fruit, zuivel en groenten. Maar de enkelvoudige koolhydraten zitten ook in gebak, frisdrank en snoep die heel veel slechte suikers bevatten. De koolhydraten waar het menselijke lichaam echt wat aan heeft als energiebron zijn de koolhydraten in fruit, zuivel en de groenten. Dit zijn goede koolhydraten omdat er in deze voedingsmiddelen ook vezels, vitaminen en mineralen zitten. De andere enkelvoudige koolhydraten, die enorm veel suikers bevatten zijn niet goed voor het menselijke lichaam.

Complexe koolhydraten is een ingewikkelder verhaal en het is ook moeilijk om uit te leggen hoe de complexe koolhydraten in elkaar zitten. Wat wel een feit is met complexe koolhydraten is dat het menselijke lichaam enorm veel moeite heeft met het krijgen van energie uit complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten zijn voornamelijk vezels en bij vezels geldt dat het onverteerbare koolhydraten zijn die weinig calorieën op leveren aan het menselijke lichaam.

Het volgen van koolhydraatarm dieet betekend dat de hoeveelheid koolhydraten beperkt wordt. Door minder koolhydraten te consumeren zal er gewichtsafname optreden in het menselijk lichaam, maar het is wel van belang om de goede (enkelvoudige) koolhydraten te blijven consumeren. Dit moet gedaan worden om het lichaam te voorzien van energie. Door het volgen van een koolhydraatarm dieet zal er lichaamsgewicht verloren gaan, maar dit komt vooral omdat er heel weinig calorieën het lichaam in komen. Enkele koolhydraatarme diëten die gevolgd kunnen worden zijn het Dr. Frank dieet en het Low carb dieet!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.