Het 40 punten dieet

Het 40 punten dieet, is een dieet waarbij er wordt geteld wat er gegeten wordt. Simpel gezegd wordt er bij dit dieet afgevallen door te tellen. Alle calorieën die het lichaam binnen komen worden geteld. Hierdoor wordt het lichaam zich bewust van wat er binnenkomt en kan er een gezond eetpatroon worden ontwikkeld.

40 punten dieetAlgemene informatie

Bij het 40 punten dieet mogen er per dag 1000 calorieën genuttigd worden. Dit gebeurd door elke calorie te tellen. Zoals de naam al aangeeft zijn er per dag, 40 punten te verdelen. Dit komt neer op 25 calorieën per punt. De bedoeling van dit dieet is, dat iedereen zelf mag beslissen welke producten gegeten worden, zolang het lichaam maar niet meer dan 1000 calorieën binnen krijgt.

Het is erg belangrijk om bij dit dieet veel groente, fruit, eiwitten en volkorenproducten te eten.  Elke dag minstens 200 gram groente en 2 stuks fruit. Volkorenproducten zorgen sneller voor een verzadigd gevoel en eiwitten zorgen ervoor dat het hongergevoel achterwege blijft. Tijdens het volgen van het 40 punten dieet zal er ook voldoende water gedronken moeten worden, zodat alle afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Basisregels van dit dieet

Het 40 punten dieet kent een aantal basisregels, die moeten worden opgevolgd. Gebeurd dit niet, dan zal het dieet niet succesvol kunnen zijn. De eerste regel is, dat het lichaam niet meer dan 40 punten mag verdelen. Naast deze regel heeft het 40 punten dieet een aantal producten samengesteld die elke dag gegeten moeten worden. Naast deze basisproducten is een ieder vrij om te kiezen wat er verder die dag genuttigd zal worden.

Per dag moet er in ieder geval 1 snee bruin brood worden gegeten, die belegd kan worden met kaas.  Per dag zal er 150 gram mager vlees of vis worden moeten worden gegeten in combinatie met minimaal 200 gram groente. Naast deze producten zullen er ook 2 stukken fruit gegeten moeten worden. Er zal veel water moeten worden gedronken dat aan gevuld mag worden met een glas melk en een glas multivitamine. Drie keer in de week mag er een ei worden gegeten.

Als al deze producten worden gegeten zullen de 40 punten nog niet verbruikt zijn. Wel is het erg belangrijk dat er voor gezonde producten gekozen wordt, die de overige punten kunnen opvullen.

Zo kan er bijvoorbeeld kwark of yoghurt worden gegeten als tussendoortje. Of er wordt een salade gemaakt.

Voor- en nadelen van het 40 punten dieet

Het 40 punten dieet kent een aantal voor- en nadelen. Een voordeel van dit dieet is, dat er een basis is gemaakt waar men hou vast aan heeft. Ook kan er bij dit dieet gezamenlijk worden gegeten. Er zijn namelijk geen verboden producten.

Een nadeel van  het 40 punten dieet is, dat naast de basisproducten mensen de vrijheid van de overige punten niet aan kunnen en gemakkelijk over de 40 punten heen gaan. Op die manier zal er dus niet worden afgevallen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.