Dr. Frank dieet

Internist en vasculair geneeskundige dokter Frank van Berkum heeft het Dr. Frank dieet ontwikkeld. Dr. Frank heeft een dieet ontwikkeld die voornamelijk eiwitrijk is maar koolhydraat arm. Doordat dokter Frank van Berkum deskundige is op het gebied van overgewicht en diëten heeft hij onderzoek gedaan naar hoe je met een dieet overgewicht kan bestrijden. In het dieet van dokter Frank wordt er door de combinatie tussen eiwitrijke voeding en koolhydraat arme voeding ervoor gezorgd dat het vet in het lichaam wel wordt verbrand maar dat de spiermassa niet aangetast wordt. Het dieet staat bekend onder twee namen namelijk het Dr. Frank dieet of het één kilo per week dieet.

Hoe werkt het Dr. Frank dieet

In het Dr. Frank dieet worden er meer eiwitten toegevoegd aan de maaltijden en zullen de koolhydraten sterk verminderd worden. De eiwitten in het voedsel zorgen voor een verzadigd gevoel en hierdoor zal er minder trek zijn in een ongezond tussendoortje. Naast het verzadigde gevoel zorgen de eiwitten ervoor dat het spiermassa niet wordt aangetast in het menselijke lichaam. Dit is heel belangrijk, want de spieren in het lichaam verbruiken het meeste energie. Het Dr. Frank dieet is heel gebruiksvriendelijk en kan ook toegepast worden in een gezinssituatie omdat er maar een par kleine aanpassingen nodig zijn bij de maaltijden.

De aanpassingen bij het Dr. Frank dieet worden toegepast door middel van recepten die dokter Frank samengesteld heeft voor zijn dieet. Zo zijn er recepten voor het ontbijt,de lunch, het avond eten en voor toegestane tussendoortjes.

De richtlijnen van het Dr. Frank dieet

Voor het Dr. Frank dieet is het belangrijk dat de balans tussen eiwitrijke voeding en koolhydraat arme voeding goed is. Wanneer de balans niet goed is zal het Dr. Frank dieet een kleine slagingskans hebben. Door de balans tussen deze twee voedingsstoffen goed uit te balanceren heeft het Dr. Frank dieet een aantal richtlijnen.

  • Eiwitten: De belangrijkste eiwitten die in dit dieet genuttigd worden zijn magere eiwitten. Magere eiwitten zijn voornamelijk te vinden in vis, gevogelte zonder vel en mager wit vlees zonder vet. In het dieet moet goed gelet worden op gepaneerde producten, want deze producten bevatten veel vetten en koolhydraten.
  • Groenten: Bijna alle groeten zijn toegestaan in het Dr. Frank dieet, behalve de volgende groenten moeten worden vermeden maïs, peulvruchten en doperwten. Rauwkost wordt wel door dokter Frank aanbevolen in het dieet.
  • Vetten: Maak gebruik van onverzadigde vetten zoals Omega 3 en Omega 6.
  • Fruit: Het klinkt misschien tegenstrijdig maar fruit moet vermeden worden ondanks dat fruit gezond is. Fruit heeft namelijk heel veel vruchtensuikers en in fruit zjn dit koolhydraten.

Variatie in het Dr. Frank dieet is heel belangrijk, zodat het lichaam de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt en het lichaam gezond blijft. Bij het dieet zal al snel gemerkt worden dat het honger gevoel zal afnemen en dat er gestart word met afvallen. Het verliezen van lichaamsgewicht gaat geleidelijk bij het dieet en het is belangrijk om te weten dat het Dr. Frank dieet niet constant gevolgd kan worden. Tijdens het volgen van dit dieet zullen sommige voedingsstoffen maar beperkt tot het lichaam worden genomen en dit kan schade aanbrengen aan het lichaam. Wat voornamelijk schade aan kan richten is het te kort aan vitamine C en calcium. Om blijvend gewichtsverlies te laten optreden zal bij het dieet het hele eetpatroon en de levensstijl moeten worden aangepast.

Als je nog meer wil bijleren over dit dieet kan je op deze pagina nog heel wat extra info vinden.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.