Dukan Dieet van Dr. Pierre Dukan

Dit dieet heeft vier fasen en in alle vier van deze fasen word gestreefd om lichaamsgewicht te verminderen. De methode die Dr. Pierre Dukan tijdens zijn Dukan dieet hanteert is om in de vier fasen van het dieet het lichaamsgewicht te verminderen en het lichaamsgewicht stabiel te houden wanneer het streefgewicht bereikt is. Het dieet heeft als leidraat om de koolhydraten,  vetten of vetachtige stoffen sterk te verminderen tijdens de maaltijden. De plaatsvervanger voor deze stoffen zal zijn om veel proteïnen te consumeren. Hierdoor zou volgens Dr. Pierre Dukan de vetreserves worden aangespoord om de spieren in het lichaam te voorzien van energie. Dr. Pierre Dukan zegt zelfs dat proteïnen veel minder calorieën bevatten dan koolhydraten, vetten of vetachtige stoffen, iets wat Marissa van Smaakboot voor ons wist te bevestigen.

In de vier fasen van het Dukan dieet mogen er in totaal 100 voedingsmiddelen onbeperkt worden geconsumeerd, waarvan 72 toegestane eiwitten en 28 toegestane groenten. Het advies die Dr. Pierre Dukan aan zijn diëtisten mee geeft is om het Dukan dieet minstens één keer per dag het dieet te blijven volgen om het gewenste lichaamsgewicht te stabiliseren.

De volgende vier fasen heeft het Dukan Dieet:

Fase 1: De Aanvalsfase

Als het Dukan dieet gestart wordt begint direct de aanvalsfase. De aanvalsfase zal ook direct resultaat laten zien. In de aanvalsfase zijn in totaal 72 eiwitrijke voedingsmiddel toegestaan. De aanvalsfase heeft een duur die sterk varieert, dit heeft te maken met de wensen, andere bepalende zaken en hoeveel lichaamsgewicht er afgevallen moet worden. De aanvalsfase duurt over het algemeen tussen de één en tien dagen. Om voor deze fase een goede duur te bepalen is het aan te raden om een goede berekening te maken via de website van Dr. Pierre Dukan.

Fase 2: De Cruisefase

De tweede fase word de cruisefase genoemd en deze fase moet er voor zorgen dat het streefgewicht in beeld komt en ook wordt behaald. In de Cruisefase is het alsnog toegestaan om de 72 eiwitrijke voedingsmiddelen te consumeren, maar vanaf nu mag dit worden afgewisseld met een eiwit plus één van de 28 toegestane groenten. De duur van de cruisefase is eigenlijk net zoals bij de aanvalsfase niet goed te bepalen, want het is sterk afhankelijk van hoeveel gewichtsverlies er moet op treden. De cruisefase duurt daardoor ook tot het streefgewicht bereikt is.

Fase 3: De Stabilisatiefase

Om het streefgewicht vast te blijven houden en om weer naar een normaal voedingspatroon terug te keren word de stabilisatiefase in gegaan. In deze fase van het Dukan dieet is het toegestaan tweemaal per week alle voedingsmiddelen weer beperkt te consumeren. In de stabilisatiefase geldt de regel dat elke kilogram die verloren is tijdens het volgen van het dieet,  er tien dagen voor staan om terug te keren naar een normaal voedingspatroon.

Fase 4: De Volhardingsfase

Het meest essentiële onderdeel van het dieet is en volhardingsfase. De volhardingsfase is er om te zorgen dat er ook daadwerkelijk op het streefgewicht gebleven wordt. Dit geldt alleen wanneer de raad en de adviezen van Dr. Pierre Dukan worden opgevolgd. De raad en het advies die Dr. Pierre Dukan meegeeft luid als volgt; volg minimaal eenmaal per week het Dukan dieet, dit betekend dus dat het gaat om het dieet permanent te volgen. Als deze raad niet wordt opgevolgd, zou 95% van alle deelnemende diëtisten al snel weer terug vallen in het oude gewicht.

Op deze pagina leer je nog meer bij over het Dukan dieet.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.