Het ziekenhuis Dieet

Het ziekenhuisdieet hanteert een methode waarbij het lichaam zo min mogelijk calorieën binnen krijgt. Het maximaal aantal calorieën bij het ziekenhuis dieet is maar 1000 calorieën per dag, dit is de helft minder dan normaal geldt voor een normale dag. De calorieën die bij een ziekenhuis dieet genuttigd worden moeten voldoen aan specifieke voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten, maar geen vetten of andere voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Het ziekenhuis dieet bepaald welke voedingsstoffen het lichaam bij het ontbijt, lunch en het avondeten binnen krijgt gedurende 3 tot 5 dagen. Het dieet is een echt crashdieet waarbij de gewichtsafname sterk verschilt per persoon, dit komt omdat ieder lichaam anders is en elk persoon een andere stofwisseling heeft en andere voedingseisen.

Bij het ziekenhuis dieet zal er snel rond de 4 á 5 kilo worden afgevallen in relatief korte tijd, namelijk tussen de 4 en 5 dagen. Het dieet is ontstaan in het ziekenhuis en daar komt de naam ook vandaan, het dieet is ontstaan om patiënten in het ziekenhuis voor te breiden  voor de geplande operatie. Het dieet heeft naast de naam ziekenhuis dieet ook andere namen waarmee het bekend staat bij het publiek zoals, het 5 dagen dieet.

Bij het ziekenhuis dieet zal er voornamelijk gewicht worden verloren door het verliezen van lichaamsvocht. Het betreft een kort dieet waarbij er maar een bepaald aantal calorieën per dag genuttigd mogen worden, in de regel geldt maximaal 1000 per dag. Hierdoor is het heel normaal dat volwassen mensen gewicht verliezen want dit is de helft van de normale hoeveelheid calorieën per dag. Het dieet zoals het ziekenhuisdieet mag nooit langer duren dan de gestelde periode van 4 á 5 dagen, want het dieet kan lichamelijke problemen veroorzaken wanneer het langer gevolgd word. Het feit is namelijk dat het menselijke lichaam de stofwisseling in het lichaam verlaagt en de vetten opslaat wanneer er voor langere periode niet voldoende voedingsstoffen worden ingenomen. Dit maakt het in principe weer moeilijker om lichaamsgewicht te verliezen. Ook zal het menselijke lichaam minder energie hebben en zal de moeheid snel toeslaan wanneer er te weinig voedingsstoffen in het lichaam komen. Dit kan zelfs schade toebrengen aan het lichaam.

Het ziekenhuisdieet heeft als grote voordeel dat het lichaam snel in gewicht zal afnemen, maar het nadeel is dat het lichaam nadien direct weer reserves gaat opbouwen om het dieet te compenseren. Dit leidt tot het welbekende jojo effect waarbij er na een dieet terug wordt gevallen op de oude eetgewoontes. Dit veroorzaakt dat de afgevallen kilo’s tijdens het ziekenhuisdieet er weer redelijk snel aan komen wanneer er gestopt word met het dieet. Het ziekenhuis dieet is een hele bekende variant van een crashdieet. Er word op korte termijn veel afgevallen doordat er weinig calorieën in het lichaam komen en dit kan schade toebrengen aan het lichaam. Een dieet zoals het ziekenhuis dieet houdt nooit rekening met benodigde voedingsstoffen uit de schijf van vijf en er hoeft ook niet gevarieerd gegeten te worden.

Conclusie van het ziekenhuis dieet

Het dieet is moeilijk vol te houden doordat er constant een honger gevoel heerst tijdens het volgen van het dieet. Ook de lichamelijke problemen die om de hoek komen kijken kunnen een gevaar vormen, want het menselijke lichaam krijgt een groot tekort aan voedingsstoffen binnen tijdens het ziekenhuis dieet. Het lichaam zal ter compensatie overmatige gifstoffen aanmaken en dit is slecht voor de gezondheid. Daarnaast zal er hoogstwaarschijnlijk bij dit dieet het jojo effect optreden.

Meer informatie over afvallen met het ziekenhuisdieet kan je hier terugvinden.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.