Afvallen en diëten wordt vaak in dezelfde ademhaling gebruikt. Het is namelijk mogelijk om af te vallen met een van de vele diëten die er tegenwoordig zijn. Veel diëten hebben niet genoeg voedingsstoffen in zich om dat dieet de hele periode vol te blijven houden. Een dieet moet uiteraard wel gezond blijven om te doen. Toch is noodzakelijk om een vereist aantal calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen elke dag. Het kan ook zijn dat een dieet zoveel van je continu met een rammelende maag rond loopt, dit mag ook absoluut niet gebeuren.

Veel bekende diëten beloven altijd dat je in een korte tijd veel kilo’s kwijt zal raken. Helaas zorgen die diëten vaak voor een teleurstelling en frustratie.

Een paar punten waar gekeken moet worden voordat er gestart zal worden met een dieet zijn:

  • Is het dieet niet te streng?
  • Is het dieet wel uitvoerbaar?
  • Is het dieet wel praktisch?

Als een dieet te streng is kan dat zorgen voor veel te veel gewichtsverlies in een te korte tijd. Het is daarom aan te raden niet meer dan 1 kilo af te vallen per week. Het risico bestaat anders dat spierweefsel in plaats van vetweefsel wordt afgebroken.

Als een dieet bijna niet uitvoerbaar is dan gaan die diëten vaak over vetten die niet tegelijk met koolhydraten gegeten mogen worden. Dat is natuurlijk erg lastig aangezien er bijvoorbeeld in brood vetten en koolhydraten zitten. Op die manier is een dieet bijna niet uit te voeren.

Het kan ook nog wezen dat een dieet gewoonweg niet praktisch is. Zo staan sommige diëten nauwelijks of bijna geen koolhydraten toe. Veel gezonde koolhydraten komen juist uit aardappelen, pasta’s en peulvruchten, die zijn juist heel erg belangrijk om binnen te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *