Zo kan je wél afvallen

Het is belangrijk jezelf eerst de volgende vragen te stellen voordat je begint met afvallen.

Is het wel per se nodig om af te vallen? Is de timing van diëten nu wel goed? Het is absoluut niet aan te raden om te gaan afvallen als iemand zwanger is of borstvoeding geeft. Ook is het niet aan te raden om te gaan afvallen als iemand ouder dan 70 jaar is.

afvallen tipsAls er na de zojuist gestelde vragen nog steeds behoefte is om af te gaan vallen dan is het belangrijk om vast te stellen hoeveel er afgevallen zal moeten worden. Het is dan beter om met iets minder te beginnen dan direct elke week paar kilo te gaan afvallen. Dat is op den duur gewoon niet meer vol te houden. Het is dus van belang om geleidelijk wat minder te gaan eten en om rustig te beginnen met wat meer te gaan sporten.

Het is goed om wat minder te gaan eten zolang het maar op een gezonde manier gaat. Zolang de gezonde voedingsmiddelen maar wel genomen zullen worden, wat minder eten is een van de beste punten bij afvallen. Mannen moeten minimaal 1800 calorieën en maximaal 2500 calorieën binnen krijgen. Voor vrouwen is dat minimaal 1500 calorieën en maximaal 2000 calorieën. Het minderen van eten gaat pas echt lukken als er een structuur in je leven zit. Op tijd uit bed gaan om te ontbijten, in de middag de lunch en in de avond het avondeten. Dat zijn de standpunten die door alle drukte er nog wel eens door heen gaan maar die nog steeds erg nodig zijn. Als alleen nog maar de ochtend, de middag en in de avond gegeten wordt is het mogelijk om tussendoor bijna niks meer te eten.

Wat zijn goede tips om te starten met afvallen?

  • Probeer weinig vet, suiker en alcohol binnen te krijgen.
  • Zorg voor variatie in het eten, sla niks van de 3 maaltijden over.
  • Start met bewegen, dit zorgt ervoor dat je na van loop van tijd minder hoeft af te vallen om op gewicht te blijven.
  • Ga niet vaker dan 1 keer per week op de weegschaal staan. Vaker is gewoon niet zinvol en kan ervoor zorgen dat er gestopt wordt met afvallen doordat het niet op lijkt te.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.