Koolhydraat arm dieet

Het koolhydraat arm dieet wordt steeds populairder bij mensen die graag willen afvallen. Tijdens dit dieet zal er worden afgevallen, zonder dat er een hongergevoel ontstaat.  Bij dit dieet zullen de koolhydraten zo veel mogelijk moeten worden vermeden, maar juist eiwitten en vetten zullen gegeten worden.

Koolhydraat arm dieetAlgemene informatie

Het koolhydraat arm dieet is ontstaan in Amerika, eigenlijk vooral bedacht door de Amerikaanse cardioloog Robert Atkins. Doordat dit dieet in Amerika in een korte tijd erg populair is geworden, is het dieet ook overgenomen in Nederland. Zoals de naam al aangeeft zullen er bij dit dieet weinig tot geen koolhydraten genuttigd worden. Deze manier van afvallen wordt steeds populairder. Koolhydraten moeten worden gemeden, omdat deze in het lichaam om worden gezet tot suiker. De suiker die is ontstaan wordt opgenomen in het bloed en er zal een insulinereactie ontstaan. Er zal veel insuline worden aangemaakt in dit zal da weer worden omgezet tot vet. Ook zal de vetverbranding steeds minder snel gaan.

De uiteindelijke reactie hiervan is dat er zal worden aangekomen. Om dit te voorkomen moeten de koolhydraten juist zo veel mogelijk worden gemeden. Doordat de koolhydraten zoveel mogelijk worden vermeden, zal het lichaam zijn eigen vetreserves gaan aanbreken om aan energie te komen. De vetreserves worden aangebroken en er zal worden afgevallen.

De werking van het koolhydraat arm dieet

Het koolhydraat arm dieet bestaat uit drie verschillende fasen. Deze fasen zijn opvolgend aan elkaar en moeten worden gevolgd om er zo voor te zorgen dat het gewichtsverlies blijvend zal zijn. In de eerste fase van dit dieet zullen de koolhydraten zoveel mogelijk moeten worden gemeden. De voeding zal voornamelijk uit eiwitten bestaan. In deze fase zal er dus voornamelijk verse groenten, vis, vlees, kaas en eieren gegeten moeten worden.

In de volgende fase van dit dieet zullen er langzaam producten worden toegevoegd die koolhydraten bevatten. Wel zullen deze producten weinig koolhydraten bevatten. Langzamerhand zal het dieet gaan veranderen in een nieuwe levenswijze.

In de laatste fase van dit dieet zal het ideale gewicht bereikt moeten zijn. Het dieet zal nu overgaan naar een nieuwe levensstijl. Alle producten mogen nu weer gegeten worden, maar wel zal er nog steeds moeten worden nagedacht over de hoeveelheid koolhydraten die elke dag genuttigd worden.

Dit om toekomstig gewichtstoename te voorkomen.

Voor- en nadelen van het koolhydraat arm dieet

Het koolhydraat arm dieet kent een aantal voordelen. Doordat weinig koolhydraten het lichaam binnen komen zal het hongergevoel verdwijnen. Doordat er geen hongergevoel meer is, zal dit dieet ook gemakkelijk vol te houden zijn.

Ook kent dit dieet een aantal nadelen. Doordat er weinig koolhydraten het lichaam binnen komen, zal het lichaam de eerste weken behoorlijk moe kunnen zijn. Koolhydraten zorgden eerder nog voor energie. Ook zal het in het begin erg moeilijk zijn om slechte koolhydraten te weerstaan.

Meer informatie over koolhydraatarm diëten kan je hier terugvinden.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.