beste diëten 2022

De 3 beste diëten van 2022

Wanneer je af wil vallen is het normaal dat je op zoek gaat naar het beste dieet dat bij jou past. Ieder jaar weer komen er weer nieuwe diëten bij, waardoor je soms het gevoel kan hebben dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze voor wat betreft een dieet kan je verder lezen in deze blog. In deze blog vertellen we je wat diëten precies is en welke drie diëten de beste zijn op dit moment.

Wat is een dieet precies?

Een dieet is een methode waarbij je probeert af te vallen. Vaak gaat het dan over het beperken van de energie-inname. Met een voorgeschreven voedingspatroon zou je dan gewichtsverlies moeten hebben. Er zijn heel veel soorten diëten die je zou kunnen volgen. Welke manier het beste bij jou past, zul je zelf moeten ontdekken. Voor de een helpt het om de inname van koolhydraten te beperken, waar het voor de ander weer helpt om bepaalde voedingsmiddelen niet meer te nemen.

Hoe kan je afvallen?

Als je af wil vallen moet je ervoor zorgen dat je meer calorieën verbrand dan dat je inneemt. Hiervoor zal je er dus voor moeten zorgen dat je de inname van calorieën beperkt. Mannen hebben gemiddeld 2500 calorieën nodig per dag, voor vrouwen is dat 2000 calorieën. Om af te vallen moet je dan ook lager zitten dan de nodige calorieën. Hierdoor zal je lichaam vet gaan verbranden en kan het gewoon blijven functioneren.

Intermittent FastingIntermittent Fasting

Intermittent Fasting is een manier van vasten. Hierbij vast je afwisselend. Je kan gebruik maken van verschillende manieren van vasten. De verschillende vormen van vasten die je zou kunnen doen zijn:

Alternate day Fasting

Dit wil zeggen dat je 24 uur vast en in die 24 uur maximaal 500 calorieën in mag nemen. Daarna pas je 24 uur je eigen eetpatroon toe en dit blijf je dan herhalen

16/8 Fasting

Dit is 16 uur vasten. De uren die overblijven mag je drie maaltijden eten die rijk aan eiwitten moeten zijn.

5:2 Fasting

Hierbij vast je twee dagen in de week. Op die dagen mag je maximaal 500 calorieën eten en drinken. De overige dagen pas je je eigen eetpatroon toe.

24h Fasting

Hierbij vast je een dan in de week 24 uur lang. De overige dagen pas je je eigen eetpatroon toe.

The Warrior Diet

Hierbij mag je een grote maaltijd per dag eten tijdens de 20 uur dat je vast. Dit doe je dan iedere dag van de week.

Door een van deze vormen van vasten te kiezen kan je zeker weten afvallen. Deze manier van leven kan ook van invloed zijn op de waarden in je bloed. Meer info over intermittent fasting kan je in deze boeiende blogpost terugvinden.

Het Novashopsdieet

Dit is een proteïne dieet waarmee je een gezonde leefstijl kan hebben. Dit dieet bestaat uit 4 fases. Na het doorlopen van deze fases is het mogelijk om je streefgewicht te behalen. 4 fases die je moet doorlopen zijn:

De startersfase

In deze fase eet je 4 tot 6 proteïne producten op een dag. Deze mag je altijd aanvullen met groenten. Bij Novashops krijg je een persoonlijk advies en een voedingsschema dat helemaal bij jou persoonlijk past. In deze fase zal je het meest af gaan vallen.

De afbouwfase

In deze fase eet je 3 tot 5 proteïne producten per dag. Hiernaast mag je onbeperkt groenten en 100 ml magere zuivel en 100 gram vlees.

De balansfase

In deze fase ga je je lichaam laten wennen aan meer koolhydraten. Je eet dan nog maar 2 proteïne producten op een dag.

Gezond leven

In deze fase heb je een bijna gezonde levensstijl. In deze fase moet je blijven werken aan het gezonde eetpatroon dat je jezelf aan hebt geleerd.

Het mediterrane dieet

Het mediterrane dieetBij het mediterrane dieet volg je een dieet dat arm is aan rood vlees, verzadigd vet en suikers. Maar dit dieet is wel rijk aan vezels, noten en andere gezonde voedingsmiddelen. Ten opzichte van het keto dieet (of het paleo dieet) is het mediterrane dieet heel flexibel. Het past zich aan aan je levensstijl. De nadruk in dit dieet zal komen te liggen op de inname van fruit en groente. Deze zullen iedere maaltijd minstens de helft van je bord moeten vullen, zoals dat natuurlijk de gewoonte is in de Italiaanse keuken.

Het overgebleven gedeelte van je bord moet dan gevuld worden met magere eiwitten, volkoren granen en een minimale hoeveelheid vet. Onder magere eiwitten verstaan we kip, biefstuk, varkenshaas, rosbief, kabeljauw, garnalen of mosselen, kwark, Skyr, Hüttenkäse, Griekse yoghurt of ei.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.