Vegetarisch dieet afvallen

Je kunt een vegetarisch dieet volgen als je af wilt vallen. Het is het beste wanneer je iedere dag kiest voor een ontbijt met niet meer dan 200 calorieën. Bij de lunch moet je denken aan niet meer dan 300 calorieën en bij het avondeten niet meer dan 450 calorieën. Je mag wel iedere dag een snack nemen, maar let er goed op dat je je aan het aantal calorieën gaat houden. Bij het ontbijt kan er gekozen worden voor twee stuks sesam knäckebröd, elk belegd met een plakje 20+ kaas.

Vegetarisch dieet afvallenEr kan bij een vegetarisch dieet ook gekozen worden voor twee sneetjes Waldkornbrood dun besmeerd met sandwichspread of suikervrije jam. Andere soorten ontbijt welke niet meer dan 200 calorieën bevatten mogen ook. Er kan bijv. gedacht worden aan 25 g havermout, 1 eetlepel rozijnen en een theelepel honing, giet er wat water bij en zet het geheel een nachtje in de koelkast en dit meng je dan even met elkaar. Voordat je het gaat eten doe je er wat stukjes appel bij en dan heb je ook een prima ontbijt.

Er zijn diverse mogelijkheden die je kunt kiezen, maar het gaat er om dat je je aan het aantal calorieën gaat houden bij een vegetarisch dieet. Je kunt eens kijken hoe anderen dit volhouden, je hebt namelijk wel wat verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen nodig bij een vegetarisch dieet. Er wordt vaak eenvoudig over gedacht, maar je gaat al snel over het aantal calorieën heen – zeker omdat heel wat vegetarische alternatieven voor vlees zoals vegetarische kip of vegetarisch gehakt zeker niet calorie-arm genoemd kunnen worden.

Waarom een vegetarisch dieet volgen?

De reden dat je voor een vegetarisch dieet gaat kiezen is hoogstwaarschijnlijk omdat je af wilt vallen. Misschien heb je al andere dieetvormen geprobeerd en wil je nu kijken wat een vegetarisch dieet met je doet. Als je recepten zoekt voor een vegetarisch dieet kan er het beste worden gekozen op light recepten vegetarisch, ontbijt 200 kcal, 200 kcal ontbijten, vegetarische light recepten, vegetarische diëten en slanke vegetarische recepten.

Je kunt nu iedere dag een nieuw recept proberen, als je de tijd hebt om iedere dag uitgebreid hier naar te kijken is dat aan te raden. Op deze manier ben je je nog bewuster van wat je eet en wat je ermee kunt bereiken. Als je niet zoveel tijd hebt, kun je voor de hele week een schema maken wat je gaat eten en hier je boodschappen op aanpassen. Je kunt voor twee dagen het eten klaarzetten en dan heb je het de ene dag wat gemakkelijker.

Doorzetten is het belangrijkste bij een vegetarisch dieet zodat je je doel gaat bereiken. Je kunt het ook met anderen in huis samen doen, je eet dan hetzelfde ontbijt e.d. Na een week kun je dan bekijken hoe het gaat en of dat je bepaalde maaltijden aan gaat passen want er is variatie genoeg mogelijk om met een vegetarisch dieet af te vallen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.