Veel mensen zeggen vaak; ik heb honger of ik moet echt wat hebben anders ga ik van m’n stokje. Hoe kan het nou dat wij altijd honger hebben terwijl we, waar we in Nederland vanuit mogen gaan, toegang hebben tot genoeg eten. Terwijl andere landen niet eens genoeg eten hebben om een familie van één maaltijd van te voorzien. Wat is nou precies honger hebben en waarom hebben wij daar last van?

Waar eten terecht komt als het doorgeslikt zal worden is de maag. De maag is een heel rekbaar orgaan in ons lichaam. Als de maag steeds iets opgerekt wordt zal het gaan wennen aan veel eten, waardoor dit honger gevoel ook weer sneller terug zal komen. Dit rekken van de maag kan stoppen door elke dag een klein beetje minder te gaan eten waardoor er toch een vol en verzadigd gevoel zal zijn.

Het kan ook liggen aan het suikerrijke voedsel. Mensen die altijd al veel honger hebben en ook veel eten zullen vaker wat suikerrijk voedsel pakken in plaats van een appel. Doordat suikerrijke voedsel wordt er geen seintje gegeven aan de hersenen dat die persoon eigenlijk al vol zit. Dus zal die door blijven eten en de honger zal niet gestild worden.

Toch is het wel mogelijk om af te vallen zonder honger te hebben. Dit is mogelijk door de snacks te vervangen door echte maaltijden. Het is verstandig om in plaats van een gevulde koek een boterham te eten. De stofwisseling wordt hoog gehouden bij het nemen van meerdere maaltijden per dag.

Wat heel erg helpt bij het afvallen is het nemen van een hobby. Een hobby zorgt ervoor dat iemand rustig bezig is gedurende een dag, naast uiteraard gewoon werk. Als iemand zich verveelt is het veel makkelijker om ‘slecht’ eten te gaan nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *