Waarom heb ik altijd honger?

Veel mensen zeggen vaak; ik heb honger of ik moet echt wat hebben anders ga ik van m’n stokje. Hoe kan het nou dat wij altijd honger hebben terwijl we, waar we in Nederland vanuit mogen gaan, toegang hebben tot genoeg eten. Terwijl andere landen niet eens genoeg eten hebben om een familie van één maaltijd van te voorzien. Wat is nou precies honger hebben en waarom hebben wij daar last van?

Waarom heb ik altijd honger?Waar eten terecht komt als het doorgeslikt zal worden is de maag. De maag is een heel rekbaar orgaan in ons lichaam. Als de maag steeds iets opgerekt wordt zal het gaan wennen aan veel eten, waardoor dit hongergevoel ook weer sneller terug zal komen. Dit rekken van de maag kan stoppen door elke dag een klein beetje minder te gaan eten waardoor er toch een vol en verzadigd gevoel zal zijn.

Suiker

Het kan ook liggen aan het suikerrijke voedsel. Mensen die altijd al veel honger hebben en ook veel eten zullen vaker wat suikerrijk voedsel pakken in plaats van een appel. Doordat suikerrijke voedsel wordt er geen seintje gegeven aan de hersenen dat die persoon eigenlijk al vol zit. Dus zal die door blijven eten en de honger zal niet gestild worden.

Toch is het wel mogelijk om af te vallen zonder honger te hebben. Dit is mogelijk door de snacks te vervangen door echte maaltijden. Het is verstandig om in plaats van een gevulde koek een boterham te eten. De stofwisseling wordt hoog gehouden bij het nemen van meerdere maaltijden per dag.

Een hobby

Wat heel erg helpt bij het afvallen is het nemen van een hobby. Een hobby zorgt ervoor dat iemand rustig bezig is gedurende een dag, naast uiteraard gewoon werk. Als iemand zich verveelt, is het veel makkelijker om ‘slecht’ eten te gaan nemen.

Alternatieve ideetjes

Kijk, ik ga hier geen gekke uitspraken doen over dingen die werken of niet – maar er zijn heel wat mensen die edelstenen gebruiken om hun hongergevoel onder controle te houden. De meest populaire steen om hongergevoel te controleren is zonder twijfel apatiet, wat komt van het Griekse apatáo. De steen kan je helpen om je lichaam te focussen op andere zaken, en helpt blijkbaar heel wat mensen bij het volhouden van hun dieet.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.