South Beach dieet

Het South Beach dieet is een flexibel dieet. Bij het volgen van het dieet leert de deelnemer wat gezonde koolhydraten en vetten zijn en om alleen deze te eten. Daarnaast heeft het South Beach dieet geen verdere verplichtingen. Doordat de deelnemer leert om gezonde koolhydraten en vetten te nuttigen zijn immens veel producten toegestaan tijdens het volgen van het dieet, dit maakt het South Beach dieet een flexibel dieet.

Dr. Arthur Agatston is de bedenker van het South Beach dieet en heeft het in de loop van de jaren verder ontwikkeld. Dr. Arthur Agatston is een cardioloog die het South Beach dieet in eerste instantie gebruikte als een medisch project. Hij wilde een dieet ontwikkelen die flexibel is en waarbij hart- en vaatproblemen in combinatie met zwaarlijvigheid zou verminderen.

De werking van het South Beach dieet

South Beach dieetHet South Beach dieet richt zich op het consumeren van goede voeding die gezonde koolhydraten en goede vetten bevatten. Hierdoor leert de deelnemer goede keuzes te maken en te leven zonder slechte voeding. Door de deelnemer bewust te laten worden van gezonde voeding wordt er niet alleen afgevallen, maar er word ook een gezonde levensstijl gecreëerd. De vraag blijft natuurlijk wat er verstaan word onder goede en slechte koolhydraten en vetten.

De slechte koolhydraten, die dus niet geconsumeerd mogen worden, zijn bewerkte koolhydraten die voornamelijk voorkomen in koekjes, gebak, snacks en brood. De goede koolhydraten vindt men juist terug in fruit, groente en volkoren producten. Goede vetten zijn in ruime mate toegestaan. Goede vetten vindt zijn terug te vinden in producten zoals noten, kip en mager rundvlees.

De drie fasen van het South Beach dieet

Fase 1 South Beach dieet
Het South Beach dieet bestaat uit drie fasen die elkaar opvolgen tijdens het dieet. De eerste fase van het dieet is de meest strenge fase en zal in totaal twee weken duren. De eerste fase gericht om de deelnemer bewust te laten worden van de slechte koolhydraten en de slechte vetten. Ook is deze fase erop gericht, om het bloedsuikerspiegel weer op niveau te krijgen. Er worden veel eiwitten, goede vetten en goede koolhydraten genuttigd in de eerste twee weken. Wat absoluut niet is toegestaan in de eerste twee weken zijn onder andere zuivelproducten, fruit, brood en pasta. De volgende producten zijn wel toegestaan in de eerste twee weken eieren, kip, mager vlees, noten en cottage cheese. Het doel van de eerste fase is om ervoor te zorgen dat de ongezonde trek in zoetigheid zal verdwijnen.

Fase 2 South Beach dieet
Fase twee van het South Beach dieet zal net zo lang duren totdat het streefgewicht bereikt is. In deze fase zullen er meerdere goede koolhydraten worden toegevoegd aan het dieet. De goede koolhydraten die vanaf fase twee zijn toegestaan zijn fruit en volkoren producten.

Het blijft in deze fase belangrijk dat de deelnemer zelf in de gaten houdt of er nog steeds gewicht verlies optreedt.

Fase 3 South Beach dieet
De laatste fase vangt aan wanneer het streefgewicht van de deelnemer bereikt is. Deze fase moet ervoor zorgen dat het dieet een levenswijze is geworden. Er kan eigenlijk vanaf deze fase normaal worden gegeten, maar er wel met de gedachte en de richtlijnen van het South Beach dieet. In deze fase mag je ook af en toe een glaasje rode wijn consumeren, natuurlijk wel met mate. Worden er toch te veel ongezonde producten geconsumeerd, kan er tijdelijk worden terug gevallen naar fase één van het South Beach dieet.

Meer tips over het South Beach Dieet kan je hier terugvinden!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.