Soepdieet

Het dieet dat volledig een zelfgemaakte soep als basis heeft voor de duur van het dieet. De soep van het soepdieet bevat vrijwel geen calorieën en het valt dan ook onder de calorievrije diëten. Met dit dieet zal er snel worden overgegaan tot het verliezen van lichaamsgewicht, omdat het dieet zo caloriearm is. De soep bevat zo weinig calorieën dat het lichaam snel overgaat tot het verbranden van overtollig lichaamsvet.

Het soepdieet valt onder de zogenoemde ‘crashdiëten’, Dit betekend dat het dieet nooit langer dan 7 achtereenvolgende dagen mag worden gevolgd. Het dieet bevat fases waarbij het lichaam zich moet kunnen herstellen en deze fases bestrijken altijd één volledige week, na de rustweek mag het soepdieet weer voor 7 dagen gevolgd worden.

Tijdens het volgen van een soepdieet zou er ongeveer een verlies van 5 á 6 kilo aan lichaamsgewicht optreden. Het soepdieet heeft één groot nadeel en dat is dat de darmfunctie van het menselijke lichaam het kan gaan laten afweten. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk om per direct een kop zemelen of ander vezelrijke voedingsstoffen te nuttigen zoals bijvoorbeeld een kop muesli.

soepdieet

Hoe wordt de soep voor het soepdieet gemaakt:

De ingrediënten voor mijn favoriete soep in het soepdieet zijn:

  • 6 stevige uien
  • 3 grote tomaten of 2 grote blikken tomaten
  • 1 witte kool
  • 3 groene paprika’s (voor de afwisseling kan broccoli of een halve kilo spruiten worden gebruikt)
  • 1 bosje selderij
  • 4 wortelen
  • 1 pakje soepmix
  • 4 à 5 bouillonblokjes
  • 1,5 à 2 liter water

Naar eigen smaak mag er iets peper, knoflook of oregano toe worden gevoegd aan de soep, maar gebruik nooit zout bij het bereiden van de soep.

De soep mag tijdens het soepdieet onbeperkt genuttigd worden, dit omdat de soep vrijwel geen calorieën bevat. Hierdoor zal het lichaam direct overgaan tot het afbreken van de vetreserves.

Zoals bij elk dieet schrijft het soepdieet ook voor om genoeg vocht tot het lichaam te nemen zoals calorievrije dranken. Als je plant het soepdieet te volgen kan je best investeren in een goede soepblender; dan kan je gewoon alle ingrediënten bijeen gooien in de blender en die maakt er voor jou een heerlijke soep fan: tijdwinst en het kan nooit mislopen!

De 7 dagen van het soepdieet zien er als volgt uit;

Soepdag 1
Eet de soep minimaal één keer. Hiernaast is fruit toegestaan, behalve bananen.

Soepdag 2
Eet de soep wederom  minimaal één keer. Naast de soep zijn groenten toegestaan zoals, groene bladgroenten, maar erwten, bonen en maïs moeten worden vermeden. Bij het avondeten mag er één grote aardappel worden gegeten.

Soepdag 3
Eet de soep zoveel als u lust, wederom is fruit eten en het eten van groenten toegestaan.

Soepdag 4
Naast de soep mogen er op de vierde dag wel acht bananen gegeten worden. Vergeet niet zoveel mogelijk calorievrije drank te drinken, zoals water.

Soepdag 5
Eet de soep minimaal één keer de soep. Vandaag mag er naast de soep ook kip, vis of rundvlees genuttigd worden, maar dit allemaal met mate. Eet het vlees of vis samen met maximaal 6 grote rode tomaten. Door het drinken van calorievrije drank kan het lichaam afvalstoffen uit het lichaam verwijderen.

Soepdag 6
Eet weer tenminste één keer de soep vandaag. Verder is het toegestaan om rundvlees en groenten te eten, maar vermijdt aardappelen.

Soepdag 7
Eet minstens één keer de soep van het soepdieet. Ook is rijst, vruchtensappen en groenten toegestaan vandaag.

Nadat de zevende dag is verstreken dient er minimaal zeven dagen gerust te worden, zodat het lichaam kan herstellen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.