Paleo dieet

Het paleo dieet is een modern dieet, dat steeds bekender wordt. Het dieet is gebaseerd om de voeding van vele jaren terug. Het gaat er bij dit dieet om, dat er weer meer natuurlijke voeding gegeten wordt.

Algemene informatie

Het idee achter het paleo dieet, is om terug te gaan naar onze voorouders. Er zal weer meer natuurlijk voedsel gegeten moeten worden. Dit is veel beter voor het lichaam. Tegenwoordig is er veel bewerkt voedsel te verkrijgen. Hier zit dan ook nog eens veel suiker en zout in. Al het suiker komt in het bloed terug en zal uiteindelijk om worden gezet in vet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bewerkt voedsel zit vol met rotzooi, wat niet goed is voor het lichaam. Zodoende komt er ook zoveel overgewicht voor. Maar daar gaat het paleo dieet iets aan doen.

Hoe werkt het paleo dieet

Bij het paleo dieet draait het dus allemaal om het eten van natuurlijk voedsel. Het bewerkte voedsel zorgt er voor dat er veel koolhydraten het lichaam binnen komen. Koolhydraten zorgen er voor dat het lichaam energie krijgt. Zodra er natuurlijke voeding het lichaam binnen komt, zal het lichaam zijn eigen vet gaan gebruiken om aan energie te komen. Op die manier kan er worden afgevallen. Ook zal het lichaam zich veel beter gaan voelen.

Het voedsel dat bij het paleo dieet gegeten mag worden, is het voedsel dat onze voorouders hadden.

De volgende producten mogen gegeten worden. Vlees van goede kwaliteit, zoals kip, rund, varken en os. Vis van goede kwaliteit, zoals tonijn, zalm en baars. Groente en fruit mogen in grote porties gegeten worden. Ook eieren, noten en natuurlijke olie mogen gegeten worden.

Er mogen tijdens het paleo dieet geen graanproducten gegeten worden. Ook mag er geen zuivel en zout genuttigd worden. Er zijn vele verschillende recepten te vinden die in het paleo dieet passen en die echt heerlijk zijn.

Voor- en nadelen van het paleo dieet

Een groot voordeel van het paleo dieet, is dat het lichaam een stuk gezonder wordt. Er komen alleen nog meer natuurlijke producten het lichaam binnen. Ook zal het lichaam veel uitgeruster zijn. Door alle natuurlijke producten, zal het lichaam ook minder snel een hongergevoel krijgen.

Het paleo dieet kent ook een aantal nadelen. Zo vinden veel mensen het dieet erg saai. Ook mogen er geen zuivelproducten genuttigd worden.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.