Cambridge dieet: meer informatie

Het Cambridge dieet is een erg populair dieet. Dat dit dieet zo populair is, is gemakkelijk te verklaren. Er hoeven bij dit dieet namelijk geen calorieën te worden geteld. Ook hoeven er geen moeilijke recepten te worden gekookt. Afvallen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Algemene informatie

Dr. Alan Howard is de bedenker van het Cambridge dieet. Hij heeft dit dieet ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge. Dr. Alan Howard heeft veel onderzoeken gedaan naar het afvallen en heeft toen dit dieet ontwikkeld.  Bij het Cambridge dieet krijgt het lichaam weinig calorieën binnen. Het lichaam zal op een snelle, maar verantwoorde manier af gaan vallen. Het lichaam krijgt per dag gemiddeld 500 calorieën binnen en dat is natuurlijk een stuk minder dan normaal. Daarom kan er ook zo snel worden afgevallen. Tijdens het Cambidge dieet zullen de maaltijden worden vervangen door maaltijdvervangers. Dit zijn caloriearme soepen, repen en shakes. Deze maaltijdvervangers bevatten 150 calorieën per stuk. Zodoende krijgt het lichaam dus niet meer dan 500 calorieën per dag binnen. Het Cambridge dieet wordt dan ook nog al vaak vergeleken met een crash dieet.

Hoe werkt het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is dus een dieet waarbij snel en gemakkelijk kan worden afgevallen. Alle maaltijden worden vervangen door maaltijdvervangers van 150 calorieën per stuk. Het lichaam krijgt dus erg weinig calorieën binnen. Doordat er maar weinig calorieën het lichaam binnen komen, moet het lichaam een andere manier vinden om aan energie te komen. Hier gaat het afvallen beginnen. Het lichaam gaat namelijk zijn eigen vetreserves aanbreken om aan energie te komen. Tijdens het volgen van het Cambridge dieet, moet er genoeg water gedronken worden. Per dag gemiddeld 2,5 liter. Het water zorgt er namelijk voor dat de verschillende afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Het Cambridge dieet kan gemiddeld 3 weken achter elkaar gevolg worden. Na deze drie weken is het erg belangrijk dat er een soort van pauze wordt ingelast. In deze pauze mag er naast de maaltijdvervangers een lichte avondmaaltijd gegeten worden. Hierdoor wordt het lichaam voorzien van extra voedingsstoffen. Deze pauze mag 1 tot 2 weken duren.

Voor- en nadelen van het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet kent een aantal voor- en nadelen. De voordelen van het Cambridge dieet zijn als volgt.  Het is een zeer simpel dieet, dat door iedereen gevolgd kan worden. Daarom is dit dieet ook zo populair. Tijdens dit dieet hoeven er geen moeilijke recepten te worden gekookt en er hoeven zelfs geen calorieën te worden geteld. Hoe simpel kan een dieet zijn.

Naast deze voordelen kent het Cambridge dieet ook een aantal nadelen. De maaltijdvervangers moeten worden gekocht, dus dit dieet kost extra geld. Ook kan er nooit gezamenlijk worden gegeten. Doordat het lichaam maar 500 calorieën per dag binnen krijgt, kan het lichaam zich op een gegeven moment wat slap gaan voelen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.