Dr. Frank van Berkel dieet: meer informatie

Het Dr. Frank dieet is een erg populair dieet. De oprichter van dit dieet, dokter Frank van Berkel, heeft intensief onderzoek gedaan naar overgewicht. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft hij het Dr. Frank dieet ontwikkeld.

Algemene informatie

Het Dr. Frank dieet, is een dieet dat gebaseerd is op eiwitten. Het is een eiwitrijk en koolhydraat arm dieet. Door het eten van eiwitten heeft het lichaam sneller een vol gevoel. Eiwitten zijn namelijk erg verzadigd en hierdoor zal een hongergevoel achter blijven. Doordat het lichaam geen koolhydraten meer binnen krijgt, kan het lichaam gaan afvallen. Normaal gesproken zorgen de koolhydraten in het lichaam voor energie. Zodra er geen koolhydraten meer binnen komen moet het lichaam een andere manier vinden om aan energie te komen. Doordat er minder calorieën binnen komen, zal het lichaam zal nu zijn eigen vet aanspreken om energie te krijgen. En zal er dus worden afgevallen. Eiwitten zorgen er ook voor dat de spieren niet aangetast zullen worden tijdens het afvallen. Hierdoor wordt het bekende jo-jo effect voorkomen.

Voeding

Tijdens het volgen van het Dr. Frank dieet, zullen er veel eiwitten genuttigd moeten worden. Het eten van mager vlees en vis wordt hierbij sterk aangeraden. Maar ook zuivel en groente zijn eiwitrijke producten. Fruit moet tijdens dit dieet gemeden worden, aangezien fruit veel suikers en koolhydraten bevatten. Salades kunnen ook erg goed gegeten worden bij dit dieet. Wel is het erg belangrijk om bij een salade een dressing te maken op basis van olijfolie. Olijfolie bevat namelijk onverzadigde vetten.

Er zijn natuurlijk ook producten die tijdens dit dieet niet genuttigd mogen worden.  Fruit moet dus vermeden worden, maar ook groenten zoals doperwten en mais zijn niet aan te raden.

Voor- en nadelen van het Dr. Frank dieet.

Een voordeel van dit dieet is dat het lichaam sneller een vol gevoel heeft door alle eiwitten die genuttigd worden. Doordat het lichaam sneller vol zit, zal er ook weinig verlangen zijn om te gaan snaaien. Hierdoor is dit dieet ook gemakkelijk vol te houden.

Het Dr. Frank dieet kent ook een aantal nadelen. Doordat het lichaam geen fruit binnen krijgt, krijgt het lichaam weinig vitaminen binnen. Ook moet er altijd rekening worden gehouden met het koken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.