Eiwit dieet: nog meer informatie

Het eiwitdieet is een erg populair dieet. Tijdens het volgen van dit dieet zal er worden afgevallen, zonder dat er hongergevoel ontstaat. Mooier kan het bijna niet. Het eten van eiwitten is erg goed voor het lichaam en dus ook om af te vallen.

Algemene informatie

De bedoeling van het eiwitdieet is, zoals de naam al aangeeft, het nuttigen van eiwitten. Koolhydraten en vetten mogen maar heel beperkt genuttigd worden. Koolhydraten en vetten zorgen er namelijk voor dat het lichaam vet aan gaat maken. De energie die het lichaam nodig heeft komt voort uit de koolhydraten. Zodra het lichaam weinig tot geen koolhydraten meer binnen krijgt, zal het lichaam op een andere manier aan energie moeten komen. Het lichaam zal zijn eigen vetreserves hiervoor gaan gebruiken. De vetreserves worden afgebroken en de reactie hierop, is dat het lichaam gaat afvallen. Doordat het lichaam veel eiwitten binnenkrijgt, zullen de spieren niet verloren gaan. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat de spieren niet worden aangetast tijdens het afvallen. Eiwitten hebben meer tijd nodig om te verteren en daardoor stijgt de suikerspiegel langzaam. Doordat de suikerspiegel langzaam stijgt zal erg geen hongergevoel ontstaan.

Het eiwitdieet kan geen jaren achter elkaar door gevolgd worden. De hersenen zijn glucose nodig en dit verkrijgen zij uit suiker. Daarom is het verstandig om het eiwitdieet niet langer dan een paar maanden vol te houden. Om het eiwitdieet op een gezonde manier toe te passen maak je gebruik van het eiwitrijk voedingsschema.

Hoe werkt het eiwitdieet

Het eiwitdieet is een dieet dat is opgedeeld in 4 fasen, namelijk de intensieve fase, de doorloopfase,  de overgangsfase en de stabiliteitsfase.

De eerste fase van het eiwitdieet is de strengste fase. In deze fase zal ook het meeste gewicht verloren moeten gaan. In deze fase zullen de meeste eiwitten gegeten moeten worden. De volgende producten worden aangeraden voor deze fase: mager vlees, kip, vis, zuivelproducten en eieren. In deze fase moet er veel water gedronken worden. Minstens 2 liter. Het water mag aangevuld worden met de volgende dranken: bouillon, light frisdrank en koffie en thee zonder suiker.

De tweede fase van dit dieet is de doorloopfase. In deze fase zal er nog iets gewicht verloren gaan. Er mogen dezelfde producten worden gegeten als in de intensieve fase. Er zullen zelfs nog een aantal producten worden toegevoegd.

De volgende fase is de overgangsfase. In de overgangsfase zal het dieet overgaan aar een levenswijze. Het is een nieuw levenspatroon geworden. Aan deze fase zal worden begonnen als het streefgewicht bereikt is. En de overgangsfase zorgt er ook voor dat het gewichtsverlies blijvend zal zijn. In de overgangsfase worden er langzaam volkorenproducten en fruit toegevoegd. Deze mogen om de paar dagen genuttigd worden.

De laatste fase van het eiwitdieet, mag eigenlijk geen fase genoemd worden. Het wordt omschreven als de stabiliteitsfase. In deze fase zal er niet meer worden gedaan met het dieet, maar wordt er verwacht dat het dieet eigen geworden is en dus een nieuwe levensstijl is.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.