South Beach dieet – meer tips & tricks

Het South Beach is een dieet waarbij het leven totaal gaat veranderen. Er wordt namelijk een totaal nieuwe levenswijze gecreëerd. Tijdens dit dieet wordt geleerd om goede koolhydraten en vetten te eten. Hierdoor wordt het lichaam gezonder en zal worden afgevallen.

Algemene informatie

Bij het South Beach dieet mag eigenlijk alles worden gegeten. Dat is het fijne aan dit dieet. De bedoeling van dit dieet is dat er geleerd wordt om goede koolhydraten en goede vetten te gaan eten. De slechte koolhydraten en vetten zullen gemeden moeten worden. Doordat de slechte vetten en koolhydraten gemeden worden zal het lichaam gezonder worden en er zal ook worden afgevallen.

Gezonde voedingHoe werkt het South Beach dieet

Het South Beach dieet bestaat uit drie verschillende fasen. De eerste fase van dit dieet is de strengste fase. In deze fase zal ook het meeste worden afgevallen. De eerste fase zal twee weken duren. Tijdens de eerste twee weken moet er voldoende groente worden gegeten in combinatie met normale porties vlees, vis of kip. Kaas, eieren, noten en olijfolie mogen ook genuttigd worden. In deze twee weken zijn er een aantal producten die gemeden moeten worden. Dit zijn de koolhydraat rijke producten zoals brood, pasta, aardappelen en fruit. In deze fase moet er bij elke maaltijd voldoende worden gegeten. Het lichaam moet verzadigd zijn. Ook zullen er tussendoortjes genuttigd moeten worden. Aan het eind van deze twee weken zal er minder trek zijn naar de slechte koolhydraten en zullen er een aantal kilo’s verloren zijn.

In de volgende fase mogen er weer koolhydraten genuttigd worden, maar dan wel alleen de goede koolhydraten. Goede koolhydraten zijn volkoren producten en fruit. In deze fase zal er ook nog worden afgevallen, alleen zal het niet zo snel meer gaan. Deze fase eindigt als het streefgewicht is behaald.

Zodra het streefgewicht is behaald kan er worden overgegaan naar de volgende fase. In de volgende fase zijn er geen regels meer. Zodra deze fase behaald is, is het dieet namelijk overgegaan naar een levenswijze. De regels van het South Beach dieet worden opgevolgd doordat het normaal geworden is.

Voor- en nadelen van het South Beach dieet

Het South Beach dieet kent een aantal voordelen. Eén van de voordelen van dit dieet is, dat eigenlijk alles gegeten mag worden. Doordat er alleen maar goede koolhydraten en vetten genuttigd worden, zal het lichaam veel gezonder worden en ook veel meer energie hebben.

Het South Beach dieet ken ook een aantal nadelen. Zo is voor veel mensen de tweede fase van dit dieet erg lastig. Er mogen in deze fase namelijk weer koolhydraten worden toegevoegd. Veel mensen kunnen met deze vrijheid in een dieet slecht omgaan. Voor deze mensen is een koolhydraatarm dieet of een meer vrij dieet als intermittent vasten vaak een betere optie.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.